SuperGirl
Kawan, Couple, Break, Musuh, !
Wednesday, April 4, 2012 8:52 PM | 0 comments

Assalamuailaikum and morning everyone !
Dalam pagi ni yang keadaan nya yang agak dingin , ringan kan jari nak menaip jugak ! haha .

Okay one two threee gooooo !
Haha ayuh dimulai dengan cerita yang tak berapa nak cerita. sebelum tu ayuh tatap muka aku yang tak berapa nak lawa tu hihi !


Eh omelnya anak pakcik norarmi ni . bhahaha tengok muka ni macam ikut ayah , tapi ikut macam ibu pulak haha .
K lari tajuk :3


Lets go ~
Guys korang pernah couple tak? Of course la pernah kan. gila tak pernah kan. Kalau korang putus korang bermusuh tak dengan ex korang? I think 98% orang yang couple bila break akan bermusuh . Right? Tak akan contact macam before couple dan tak akan berborak macam before couple. Jyeahh normal laa itu semua. Aku pelik laa , kenapa bila dah putus mesti tak akan tegur and bla bla bla blaaaa.Tolong bagi tahu aku jawapan dia, sbb aku nak tahu . haha !

Aku dengan ex ex aku semua syukur laa tidak bermusuh or whatever, walaupun mereka pernah buat mcm mcm dengan aku. tapi takde guna nak bermusuh dengan mereka yg perna jadi sebahagiaan dalam hidup aku , right? Cume ada sorang je ex aku yang terover lebih dengan aku, hahaha budak budak lagi tu, biasa laaa kan hahaha ,

Bila dekat fesbuk happy je tengok si polan cakap dekat si pulun "i love you so much dear" Happy je tengok mereka kan . tapi besok tu aku buka page dorang balik, tengok dah break. semalam beriya iya cakap "i love you " bagai. alahai sadisnya ! Bila tu update status si polan maki si pulun, si pulun maki sipolan. Sampai tak sudah la cam gitu gayanya ! Putus tu putus jela , kenapa nak sakit kan hati dengan maki si polan or si pulun tu ? Takde gunanya laaa ~ Sungguh aku tak mengerti laaa. Tapi bila tengok orang putus , aku pulak yang rasa macam sedih, Kelakarkan .

Tu yang aku malas nak couple, takut macam tu la jadinya, cakap i love you , i sayang you, i tak nak tinggal kan you ! Puihhh laa semua tu, cakap je macam tu esok lusa tak engat dah ape dia cakap kan ! Orang yang nak bertunang esok pun boleh tak ajdi tunang, orang yang dah kahwin pun boleh cerai berai inikan pulak kita yang baru tatih nak couple ni. Lumrah kehidupan semua tu kan. Bila putus nye mesti cakap, takde jodoh. Takdir yang tentukan, Kenapa nak salah kan takdir , haish tak faham aku hahahaha .

Itu lah aku nak cakapkan nya, aku nak pesan dengan diri sendiri  jangan mudah bagi hati dan perasaan kita dekat orang yang belum tentu jodoh kita, right ?
 okay laa semua kita ketemu di lain hari mmuahhhh ! Bhahahaha .




OLD
Makcik Kepoh :3
Monday, March 26, 2012 7:52 PM | 0 comments

assalamuailaikum and hi everyone. watchaa doing hehe. hehe sorry sebab dah lama tak update belog. busy sikit hehe, so ayuh kita mulakan cerita :) 

Semua dah dimaklumkan 21.03.2012 hari tuh keputusan spm keluarkan. So result nya rahsiaaa ~ haha. And then sabtu dekat kampung ada kenduri arwah atuk. but family gerak balik kampung dulu tinggal aku sorang sorang tak balik lagi. sebab nak pergi karnival dekat parkson. after pergi karnival ayah jemput and terus balik kampung. 

Sampai kampung dalam pukul 3.00 macam tu. sampai je kampung acu(masih muda lagi baru 22) and kak mira tengok adnan sempit. wah aku pun join sekaki,after that duduk borak borak. padehal byk kerja nak buat ni. haha takpe kenduri kali ni tak banyak kerja sebab banyak order dekat luar je kan. hehe dalam pukul 5. bilik air jadi sesak, mana tak nya semua nak mandi. aku , kak mira and acu kena bentang carpet dekat atas rumah, okay wel tu memang tugas kami hehe. sonok sonok bentang carpet. tiba tiba aku menjerit. eeeuuuwwwww cicak ! sumpah seranah semua keluar. haah kelakar habis, 

bila dah malam tunggu orang kampung & org surau dtg. time tu semua da duduk dapur , bajet ayu msg msg time tu haha. and ayah panggil suruh tutup tv, aku pun dgn gentle nya pergi depan tutup tv. and tiba tiba makcik a.k.a sepupu ayah aku tanya. " eh spm dapat berapa" aku jawab la "ada la sikit" makcik ni cmm tak puas and tanya lagi "sikit tuh berapa 4 ke 3 A" aku geram laa kalau ckp dgn org tak faham ni. and aku ckp jelaa "okay la result boleh buat sambung study" terus aku blaaaa .

lepas kenduri maklang dtg dekat aku , dia cakap yg makcik tu suruh acik mus tanya maklang, aku dapat berapa spm. Mak ai mcm tu sekali dia nak tahu aku dapat berapa. ya allah tak pernah lg aku jumpa org mcm ni . tah ape ape . menyampah lak aku >< . mak cik mak cik. jangan sibuk pasal hal orang laaaa! dulu kecik kecik rapat jugak dengan makcik ni. tapi ada satu masalah yg buat aku sekeluarga tak berapa gemar kan dia. nasib baik la dulu aku pernah suka anak makcik tu. haha tu zaman kanak kanak dulu .

Eh tu jela untuk hari ini . K byeee :D


OLD
Selamat Hari Wanita :)
Wednesday, March 7, 2012 8:15 PM | 0 comments


                                                                                                     


Selamat Hari Wanita :)

Apa istimewanya tarikh 8Mac setiap tahun ? Ada yang tahu dan ada jugak yg tidak tahu,
Untuk pengetahuan semuanya , 8Mac ialah hari wanita seluruh dunia . 
Tapi yang kelakarnya , aku yang wanita ni tidak tahupun hari ini hari wanita.
Okay booo aku sikit hahahaha ~~
Dapat tahu yang hari ini hari wanita bila aku dengar radio .

Kenapa hari wanita disambut ?Nah aku terangkan ,  "Hari wanita bermula dari kisah wanita biasa yang mencipta sejarah, Sejarah perjuangan wanita yang berabad abad lamanya untuk persamaan hak, keadilan , keamanan dan kemajuan dalam kehidupan yang dikongsi dengan kaum adam."


"Selalunya, disebalik kejayaan seorang lelaki itu ada seorang wanita dibelakangnya. Punyalah besar erti hadirnya seorang wanita dalam kejayaan seorang lelaki. Keindahan dan kecantikkan seseorang wanita itu terletak pada sejauh mana dia dapat menjaga maruahnya. Kebijaksanaan wanita terletak pada hatinya."

 "Wanita lebih cepat menangis daripada lelaki kerana itu la sifat wanita sejak azali lagi. Jika wanita menangis dalam diam , ada sesuatu yang tak mampu nak diungkapkan dengan kata kata. Dan air mata dijadikan sebagai peganti."


Kata Umar al-Khattab bahawa "Lelaki yang berjaya itu dilihat dari dua perkara. Pertama, siapa ibunya dan yang kedua, siapa isterinya" .

Rasulullah saw telah bersabda yang bermaksud, "Dunia ini penuh perhiasan dan perhiasan yang paling indah ialah wanita solehah." (Hadis riwayat Muslim).

Hargailah jasa dan pengorbanan ibu dan berbuat-baiklah kepadanya walaupun dia telah pergi. Hargailah jasa dan pengorbanan isteri dan janganlah memandang kecil kepada sebarang sumbangannya.Didiklah adik-adik atau anak-anak perempuanmu dan juga isterimu dengan baik dan berkasih-sayang kerana merekalah yang akan menentukan masa depan dunia yang baru. Selamat Hari Wanita. Baca lagi Rahsianya pada dua wanita yang hebat…

Oleh itu kaum lelaki tolong hormat kaum wanita okay, dan hargai seorang wanita and one more please jangan sakiti hati wanita sebab berdosa tau hee :p. Kehidupan seorang lelaki tak akan lengkap tanpa hadirnya seorang wanita. Ini fakta tau bukan auta. 


selamat hari wanita kepada seluruh wanita didunia , terutama sekali ibu aku, wanita yang telah melahirkan aku didunia ini. Kita sayang ibu hahaha . Wah ayat aku pulak.  Dan kepada semua yang merasakan dirinya itu wanita , selamat hari wanita :p





OLD
what your problems dear.
Wednesday, February 29, 2012 11:44 PM | 0 comments

what your problem dear.
kau datang bulan ke pagi pagi dah mengamuk.
kau betul ke tak ni.
kau waras lagi ke tak.
kau buat mood aku hilang serta merta.
kau buat aku hangin pagi pagi ni tau.
kau kejam tahu tak!

Tarik nafas perlahan lahan.
dan senyum :)
nak tahu sebab aku marah , nah ni aku nak bercerita.

Macam gini pagi tadi A hantar IM,
terkejut la sebab tak sekolah ke hape dia kan.
baca laa perbualan aku dgn A .

  • 5 hours ago

    • Huii
  • 5 hours ago
    Kyra Norarmi
    • tak sekolah?
  • 5 hours ago

    • Tak you, kasut sekolah tapak tercabut
  • 5 hours ago
    Kyra Norarmi
    • hahaha alasan budak
  • 5 hours ago

    • Haihh sukahati you lah, sedangkan umur beza setahun dah berlagak macam orang dah berkerjaya dah
  • 5 hours ago
    Kyra Norarmi
    • Jelouse ckp jelouse


  • 5 hours ago

    • Lahh nak jealous apanya pulak ni, eh sikit pun tak kot rasanya.
    • You 18 i 17, lahh beza setahun je kot,
    • You ni sekarang kerja tetap ke? kerja yang boleh tanggung anak-2 semua?
    • Yelahh you kan dah berkerjaya
    • Sedangkan ramai lagi yang lebih tua dari you, so jangan lah menghina orang kay
  • 5 hours ago
    Kyra Norarmi
    • yang you gelibak ni knp . ada i hina you ke
    • tah pape lahai !
    • okay i salah puas
    • k mengelibak
  • 5 hours ago
    • Eh you terima kasih lah eh remove, tak sangka pulak you macam ni dengan i. rupanya ada perasaan benci dekat i eh. ohh yelahh
    • Ehh, asal takblock?
  • 5 hours ago
    Kyra Norarmi
    • you tuh pagi2 buat mood i hilang apa masalah you hah ? ouh da tak 
      boleh bergurau , nak block haa kejap !


Aku tak faham dengan dia , rasa nak letup je kepala dia.
die kena sawan agaknye tiba tibe gelibak nak marah,
Bila aku dah block die, memekak hantar text bagai.
tak faham doe aku dengan kau.
dulu kau bergurau lebih lebih ada aku marah mcm tu.
takde kan.
Kau ni sakit jiwa la.
Okay aku rasa mcm entahlaa

Nah aku da block kau.
Malas aku nak layan kau.
sedangkan kita dah kawan 2 tahun kan.
Kisah pulak aku semua ni.
Okay nyirap gila sekarang.
Kau baru putus cinta kan tuh yg mengelibak tak tentu pasal.
Okay aku malas nak cakap apa apa
aku ni lain sikit sekali dah sentap tu
memang tak boleh buat apa laa

Okay mmuahhhh sikit :*

OLD
Kau berjaya kali ni , bagus .
Monday, February 27, 2012 8:27 PM | 0 comments

Tak semua manusia yang bahagia sekarang.
Tak semua manusia mampu tersenyum sekarang.
Kenapa manusia suka sangat berdengki dengki ni.
Apa kita dapat kalau kita berdengki.
Satu yang kita dapat iaitu dosa ye anak anak.

loser gila rasa diriku bila kawan aku snap gambar
dikala aku lagi bersedih



siapa yang nak kan perpisahan haa.
cuba habak mai.
tapi sekarang ramai yang dok suka couple lepas tu break.
apa yang best sangat couple putus couple putus ni.
habak mai.

ibu selalu cakap "hormat kaum adam"
ya aku hormat sangat pada kaum adam.
tapi ada kaum adam nak hormat kaum hawa.
ada atau tidak kaum adam hormat kaum hawa tidak aku pasti.
dalam hal perpisahan tidak tahu untuk menyalahkan hawa atau adam.

tapi aku nak cakap kau berjaya untuk kali keempat.
empat kali aku dilakukan seperti orang bodoh dan diperbodohkan.
tahniah adam, kau berjaya !
mungkin kali pertama mampu untuk aku maafkan kau.
tapi ini sudah kali keempat.
mana hati dan perasaan kau wahai adam
tidak cukup lagi ke

aku dah terkena badi apetah kejadah nya
sampai aku jadi macam ni
ya mungkin kena mandi bunga ros bukan bunga taik ayam
untuk buang badi tu agaknya
ya mungkin

bila kau nak berubah
bila kau nak jadi lebih matang
bila kau nak stop sakit kan hati orang
bila kau nak belajar untuk serius
bila dan bilaa yayaya idontcare

kau datang tanpa diundang
lepas tu kau berambus tanpa disuruh
apa semua ni kata kan pada aku
kau nak main kan aku yaa
jangan bikin dajal yaa sama aku
nanti kaki atau pun cangkul makanan untuk kau
kau dikira beruntung sebab aku tak bagi pujian mahal dekat kau
bersyukur la wahai adam

maaf aku untuk kau dari 2008 sampai la sekarang tak pernah habis
eh kau tahu tak letih tau nak maaf kan kau je
penat tahu !

cukuplaa aku penat dengan permainan murahan kau tu
kalau mahal nak jugak aku ikut permainan kau tu
aku dah sedia dari awal lagi untuk hadapi permainan murahan kau
sebab tu aku tak sedih sangat bila kau tinggalkan aku
cuma saat tu aku rasa nak baling semua benda dalam bilik aku tu dkt muka kau
cuma aku takut muka kau yg putih lagi handsome tu cacat

cuma seketika sahaja permainan kau
aku bersyukur sebab tidak kena teruk dengan permainan murahan kau
kau katakan pada aku " adam(bukan nama sebenar) faham perasaan kyra"
Puihh banyak banyak , kalau kau faham ini kah hadiah yg sepatutnya kau bagi
cukup jangan hantar text dekat aku lagi
itu semua lagi buat aku sakit mental ngerti !
nanti aku takut kau jumpa aku dekat tanjung rambutan 

letih penat letih penat berbu ribu kali aku cakap
aku ikhlas semuanya 
aku bukan TUHAN nak balas kan semua nya
biar TUHAN yg balas perbuatan murahan kau
aku berdoa agar tuhan bukak hati kau untuk jadi manusia yg lebih matang
AMIN



aku suka senyum lebar lebar
tapi adakah aku sedang gembira sekarang
adakah aku sedang bahagia disamping kau adam
jawapan nya TIDAK dan TIDAK

syukur pada tuhan kerna sekarang aku matang sedikit
dan tidak mudah menangis kerana permainan murahan lelaki 
mungkin kerana aku sudah kuat 
walaupun berat badan 43kg

akhir kalam terima kasih atas semuanya adam 
semoga bahagiala kamu 
tatatititutu :DD

p/s : ADAM *bukan nama sebenar*


OLD
Fakta tentang Lelaki & Wanita .
Thursday, February 9, 2012 3:30 PM | 0 comments



Selamat Membaca moga anda terhibur .

Salam semua , salam satu dua dan tiga malaysia HAHA .
Okay aku gelabah kan , Haish ><
Dah lama tak update kalau tak selalu muka aku ni yg update .
Hope korang sihat sejahtera okay .
Jangan tanya kenapa aku tak update update ,
Nyah busy laa , dekat rumah nak kena jaga anak .
K saya tipu :p
Dah lama tak mengelabah dalam belog ni kan haha.
Ni aku ade benda nak kongsi .
Nak baca jom laa , kalau tak nak baca , goodbye ><

Okay nak kongsi kan fakta tentang Lelaki dan Wanita .
Ayuh kita mula kan hehe .

Lelaki   : Susah nak fokus sesuatu perkara terutamanya yang membabitkan perhubungan ,
Wanita  : Senang fokus pada sesuatu perkara walaupun remeh temeh

Lelaki  : Emosi ibarat getah.Bila mrh perasaan akn menegang dan akn kundur bila marah dah surut .
Wanita : Emosi bagai ombak , datang dan pergi. Sebab tu perasaan marah diaoranf ssh surut .

Lelaki : Lebih suka menyendiri dan menjauhkan diri apabila tertekan
Wanita : Apabila tertekan , Biasanya dorang ni lebih senang meluahkan ape yg dorang rasa .

Lelaki : Apabila perasaan tergugat, lebih senang berdiam diri tanda protes .
Wanita : Apabila perasaan tergugat, lekas melenting & protes secara terang-terangan

Lelaki : Mempunyai perasaan cinta yg fleksibel, mudah berubah bila bertemu yg lebih baik .
Wanita : Setia pada cinta dan sukar tergugat 

Lelaki : Sukar minta maaf tetapi senang melupakannya
Wanita : Senang minta maaf walaupun tidak mudah melupakan

Lelaki : Apabila rindukan awek, biasanya lebih senang melalukan perkara lain mcm melepak dengan kawan kawan atau bersukan .
Wanita : Lebih senang melayan perasaan rindu sendirian , menulis perasaan & mendengar lagu cinta .


Benda ni tak semua akan berlaku , bergantung pada diri korang dan jugak diri aku sendiri . So pandai pandai la nak faham apa yg aku tulis walaupun korang tak faham kan hehe :) Ni semua fakta okay bukan auto orait hehe , tanya diri korang sendiri dan korang akan ketemu jawapan die okay hehe .



P/s : jangan tanya siapa mamat sebelah tuh eh ,kbai semua :)

Terima kasih sudi membaca haha :)

OLD
No title .
Wednesday, January 18, 2012 10:28 PM | 0 comments

Hello guys , how are you . Im fine thank you kbai :/
Dah berasap belog ni tak berupdate kan :/
Bukan tak nak update , busy laa .
Almaklum laa orang berkerjaya kan haha .
So korang ape ceritaa , tengok entry baru masing masing semua cakap pasal cinta .
K boring :/

Haha tah apehal nak boring pulak kan . Hihiw .
And now aku happy sebab kawan kawan aku masing masing 
happy dengan boyfriend baru dieorang .
Haha riang hati masing masing sebab dah ade peganti kan .
Hope korang kekal .

aku bila lagi nak tamat kan zaman janda ni ,
haha dah empat bulan janda . Kau ade mesti la ade kan haha .
Siapa tak nak couple , siapa tak nak rasa untuk dicintai dan mencintai .
Cuma belum sampai masanya lagi 
sebab tuh sampai sekarang aku single , Yeah (Y)
yes memang rasa jangga sangat bila single ni .
sungguh aku tak tipu :/
sampai meen pun cakap die janggal aku single .
Haha mungkin la kan , haha .
Selalu handset akan bunyi jea , now langsung tak bunyi .
Bunyi pun bila kawan kawan yg text .
kalau tak memang bisu lah phone tuh :/
Dulu boleh cakap hari hari topup .
Sekarang seminggu sekali jea .
wah jimat duit haha .

Okay laa tuh jea nak cerita , lain hari lain waktu .
aku update lagi eh , Haha .
Okay bye :*

OLD